Invloed van Tai Chi Tao/QigongWat voor invloed heeft Tai Chi Tao/ Qigong

Houding
Een goede houding is de basis voor balans tussen lichaam en geest. Bij Tai Chi Tao worden alle spieren gebruikt en voorkom je overbelasting van spiergroepen. Door het vinden van de juiste balans sta je letterlijk steviger met beide benen op de grond.


Ademen
Ademen is een van de meest basale activiteiten van het lichaam. Tai Chi Tao geeft een ontspannen diepe ademhaling die bevorderlijk is voor de algehele gezondheid.
Oefenen in bewust ademhalen verbetert de coördinatie tussen lichaam en geest.


Rust en ontspanning
Het door middel van rustige bewegingen ervaren van de kracht van ontspanning en zachtheid. Deze oefeningen kunnen ook in het dagelijks leven worden toegepast.

Beweging
Eenvoudige, zachte en ritmische bewegingen worden aangeleerd en geoefend. Deze bewegingen worden toegepast om te ontdekken en te ervaren wat bewegen in ontspanning en met zachtheid betekent.


GeleideMeditatie
Desgewenst kunnen er ook meditaties verzorgd worden.
Door het leren observeren van je geest kan met behulp van visualisatie en concentratie een helder beeld daarvan ontwikkeld worden.
De geleide meditaties geven een grote rust en werken concentratie verhogend.


Tai Chi Tao is uitstekend geschikt voor mensen die wel willen bewegen, maar de drempel van een sportschool te hoog vinden. De invloeden van Tai Chi Tao bevorderen een geleidelijke toename van de conditie en de lichamelijke- en geestelijke gesteldheid.

Tai Chi Tao heeft een rustgevende werking en zal bij toepassing in het bedrijfsleven een invloed hebben op het functioneren van management en werknemers. Er mag uitgegaan worden van een gezondheids bevorderende werking.